08. 20.

Az ország tortájával nincs semmi gond, csak a hasra esés hiányzik
A hétvégétől lehet kapni a nyertes tortákat, de mi már megkóstoltuk, hogy elmondhassuk, szerintünk, milyen volt a Boldogasszony csipkéje és a Kicsi gesztenye. 
Forrás: 24.hu


Kásler: István úgy alakította ki keresztény államát, hogy az ősök hagyományára, hagyatékára építkezett

A magyarok származástudata, önazonossága, egymás iránti tisztelete és szeretete, rokonaik megbecsülése egyben a jövőjük záloga - mondta az emberi erőforrások minisztere az V. Ősök Napja ünnepélyes megnyitóján mondott beszédében szombaton, a Bács-Kiskun megyei Bugacpusztán. 
https://444.hu/2019/08/17/kasler-istvan-ugy-alakitotta-ki-kereszteny-allamat-hogy-az-osok-hagyomanyara-hagyatekara-epitkezett

 Volt egyszer egy cafetéria?

A cafetéria-juttatások beépültek az adórendszerbe. Az elmúlt években számos elemének megszűnt a kedvezményezettsége, több megszűnt juttatással kapcsolatban nemzetközi perekbe bonyolódott Magyarország. Szakértőnk, dr. Juhász István kérésünkre összefoglalta véleményét. 
https://ado.hu/ado/volt-egyszer-egy-cafeteria/


Régen tényleg minden jobb volt? Avagy miért érdemes csínján bánni a nosztalgiával...
Nem minden rossz, ami új, csak azért, mert más, mint amilyen a saját gyerekkorunkban volt. Napjaink hipergyors technológiai környezetében érdemes észben tartani, hogy - mint minden másban - itt is a mértékletesség az üdvözítő út. 
https://hvg.hu/businessmagazin/20190818_Regen_tenyleg_minden_jobb_volt_Avagy_miert_erdemes_csinjan_banni_a_nosztalgiaval

Hősök a pasaréti lövészárkokban
1915. augusztus közepén a politikusok élményszerűvé kívánták tenni a hátországban is az ott szinte érzékelhetetlen háborút. Lövészárkot rendeltek hát Budára, Pasarétre, amit 50 fillérért lehetett megnézni. Özönlött a nép. Csütörtökönként az 1 koronás műsorra is. Ekkor katonai fényszórók, világítópisztolyok és rakéták révén háborús tűzijátékot is adtak. Amint egy jó ideje a magyar állam immár békés ünnepén is szokás, ahogy azt hamarosan láthatjuk. 
https://nepszava.hu/3046793_hosok-a-pasareti-loveszarkokban

Kettészakadt világ

Minduntalan ebben ütközünk. Szabályok, amelyek csak azok számára tarthatók, akik ahhoz megfelelő anyagi háttérrel bírnak. Akik pedig nem, nos, azoknak nincs alternatíva egy másik megoldásra. Ott nyitva marad a kérdés, persze a szabály betartatása is tompul, hiszen azt mindenki tudja, hogy betarthatatlan. De egyrészt félrefordulás van, másrészt pedig nincs baj, mert a felelősség is személyes. Ha nem tud valaki megfelelni neki, és ebből baja lesz, nos, azért nem hibáztatható rajta kívül senki. 

https://nyomorszeleblog.hvg.hu/2019/08/18/695-ketteszakadt-vilag/

 

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2019-et.